Alpaca Top Dutch: ontwerp en bouw WordPress website

Voor Alpaca Top Dutch is een website ontwerp op maat gemaakt. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van professionele webfonts uit de Adobe Typekit. Het ontwerp is omgezet in een eenvoudig te onderhouden WordPress website.

Ontwerp

Voor Alpaca Top Dutch is een prachtige website gerealiseerd. Het ontwerp van deze website, afgeleid van de verschillende drukwerk uitingen, is volledig op maat gemaakt voor WordPress. Hierin is gebruikt gemaakt van parallax scrolling en full screen achtergrondfoto’s. De professionele webfonts komen uit de Adobe Typekit.

WordPress website

Door geavanceerd gebruik te maken van custom post types en custom fields is het vullen van de website enorm eenvoudig. Alle alpaca’s hebben een eigen pagina met alle details van het dier. Deze gegevens worden op andere locaties binnen de website opnieuw gebruikt in onder andere een overzicht van alle alpaca’s en de showresultaten.

Alle foto’s worden automatisch in een lightbox geopend die is aangepast aan het ontwerp van de website. Voor het weergeven van de locatie van de alpacaboerderij van Alpaca Top Dutch is gebruik gemaakt van een full screen kaart van Google Maps.

Alpaca’s

Alpaca’s zijn, net als de aan hen verwante lama’s, de minikamelen van Zuid-Amerika en zorgen, naast transport, voor kleding, voedsel en gezelschap. Ze stammen af van de Vicuna en werden in het Incarijk al meer dan 5000 jaar geleden gedomesticeerd. Echter, de alpaca’s hebben de mooiste en de zachtste wol van alle diersoorten: dun zijdeachtig, zeer goed isolerend én anti-allergeen.