Biografie 20 JAAR BLØF als interactief boek voor iPad

HIER – 20 jaar BLØF is een muziekboek dat een jaar lang door een blog is begeleid en uiteindelijk uitkomt met allerlei extra’s. Deze app bevat de volledige tekst, álle illustraties, exclusieve foto’s, extra video’s en geluidsopnamen. De app is ontwikkeld met behulp van de Adobe Digital Publishing Suite.

Interactief boek als iPad App

Voor Uitgeverij Carrera is de biografie ‘HIER 20 jaar BLØF’ omgezet naar een boek als iPad app en aangevuld met videoclips, audiofragmenten en foto’s. Het papieren boek is ontworpen door Riesenkind. De Adobe Digital Publishing Suite is dé complete oplossing waarmee boeiende content en publicaties voor tablets gemaakt kunnen maken. De Single Edition biedt de kans om op een fraaie en betaalbare manier iPad-apps te leveren zoals brochures, portfolio’s en boeken met rijke visuele content. Ook de licenties voor het publiceren van de app zijn tegen een gereduceerd tarief verkrijgbaar bij Alderlane Digital Publications.

BLØF

De biografie HIER belicht de carrière van de band BLØF vanuit een persoon­lijk perspectief van de bandleden en de mensen om hen heen. De insteek is journalistiek en onafhankelijk. Het boek vertelt het verhaal van de Nederlandstalige band die alle uithoeken van de wereld heeft bezocht. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de schaduwkant van het succes, de weerslag van de carrière op de teksten, de veranderingen in de popwereld als gevolg van internet en het downloaden van muziek en de relatie met buitenlandse popgroepen.

De historie van de popgroep BLØF laat zich lezen als een spannend jongensboek. Na vallen en opstaan, eigenwijs en op eigen kracht, verovert BLØF in 1998 met zijn meeslepende ballads en gedragen rock de harten van het Nederlandse publiek.

De groep is dan al jarenlang mateloos populair in Zeeland. Het succes van BLØF kent daarna geen maat. Het samen met Counting Crows gemaakte ‘Holiday in Spain’ staat wekenlang op één. Voor Umoja, het duurste album uit de Nederlandse popgeschiedenis, speelt BLØF in alle uithoeken van de wereld samen met plaatselijke muzikanten.