Nieuwe vormgeving en bouw website Daniël Lohues

Voor Agents After All (management Daniël Lohues) heeft Alderlane Digital Publications een nieuw ontwerp en WordPress templates gemaakt.

Ontwerp

De website van Daniël Lohues wordt elk jaar aangepast met details van de nieuwe CD-cover.

WordPress website

Door geavanceerd gebruik te maken van custom post types en custom fields is het vullen van de website enorm eenvoudig. Alle albums en singles hebben een eigen pagina met alle details, waaronder integratie met Spotify en iTunes. Deze gegevens worden op andere locaties binnen de website opnieuw gebruikt in onder andere de discografie.

De agenda wordt geïmporteerd uit de database van Agents After All en op verschillende locaties op de website getoond.

Daniël Lohues

Daniël Lohues is een Nederlands componist, zanger, multi-instrumentalist, producer en columnist, woonachtig in Erica.

In 1994 richtte Lohues de groep Skik op. Deze band scoort enkele hits, waaronder ‘Op Fietse’, ‘Hoe kan dat nou?’, ”t Giet Zoas ’t Giet’ en ‘Af & Toe’. Elk festival van Nederland spelen ze plat, waaronder Parkpop, Pinkpop en Lowlands.

Zo’n tien jaar later besluit Daniël Lohues dat het hoogste tijd is voor iets anders. Hij gaat produceren en songs schrijven voor anderen. Onder meer Guus Meeuwis en Paul de Leeuw nemen Lohues’ songs op. Hij schrijft een lied voor de film ‘Van God Los’, maakt muziek bij commercials en begint met het wekelijks schrijven van een column voor het Dagblad van het Noorden.

De liedjes die hij schrijft om in zijn eentje uit te voeren zet hij op een plaat met de titel ‘Allennig’. Het idee is om er een vierluik, naar de seizoenen, van te maken. Allennig I is de winter. Daniël Lohues besluit het theater in te gaan om de ‘Allennig’-liedjes live te spelen. Daar blijkt dat het verhalen vertellen, wat hij vanaf de Skik-tijd bij optredens al deed, in het theater nog meer tot bloei komt. ‘Allennig’ wordt lovend ontvangen.

Op Daniël Lohues’ nieuwe album ‘Aosem’ staat een keuze uit songs die hij in november 2015 schreef. Hij nam ze in december op met verschillende muzikanten en speelde ook op een paar opnames alle instrumenten zelf. Daniël’s kenmerkende elektrische gitaarsolo’s geven dit nieuwe album een bijzondere lading. Zelf zegt hij over de opnames:

“Eigenlijk heb ik het net zo gedaan als eerder, toen ik thuis met een viersporenrecordertje in mijn eentje eigen muzieken opnam. Gewoon zorgen dat wat je in je hoofd hebt, dat je dat op de band krijgt”.